6 Mart 2019 Çarşamba

Fıstıklı Kadayıf

Fıstıklı Kadayıf

Malzemeler
  • 500 Gr Tel Kadayıf
  • 200 Gr Tereyağı
  • 250 Gr Dövülmüş Fıstık İçi
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Su
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Dövülmüş Fıstık
  • Dondurma



Yapılışı
  • 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Kadayıfları tel tel ayırın.
  • Bir kapta kadayıfı ve erimiş tereyağını karıştırın.
  • Orta boy tepsiyi yağlayın.
  • Kadayıfların yarısını yağlanmış tepsiye yayın.
  • Üzerine dövülmüş fıstık içini koyun.
  • Kadayıfların kalan yarısını da toz fıstıkların üzerine döküp yayın.
  • ❉ Püf Noktası :Tepsideki kadayıfların üstünü küçük boy tepsi ile bastırın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstık parçaları ve dondurma ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

3 yorum:

  1. Fıstıklı kadayıf tarıfınız pratik ve kolay uygulanabılır emeğinize saplık

    YanıtlaSil
  2. KADAYIF SÜPER OLMUŞ ELİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.