Malzemeler
- 125 Gr Tereyağı
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 4 Su Bardağı Un
- 2 Yumurta
- 1 Su Bardağı İrmik
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 3 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Damla Limon Suyu
- Toz Fıstık
- Fındık
Yapılışı
- 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
- Bir kapta yumurtayı çırpın.
- Üzerine sıvıyağ, tereyağ ve yoğurdu ekleyip çırpın.
- Daha sonra irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- En son kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla incecik açın.
- Açtığınız hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin.
- 4 Adet yuvarlağı kenarları üst üste gelecek şekilde dizip rulo şeklinde sarın.
- Rulo şeklindeki hamurları ortadan ikiye bölün.(2 Adet Gül Tatlısı Hazır)
- Geri kalanı hamur bitene kadar aynı şekilde yaparak gül tatlılarını hazırlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Kestiğiniz yerler alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini 25 dakika bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra üzerini toz fıstık ve fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
yine gül gibi bir tarif olmuş elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Sil