18 Mart 2019 Pazartesi

Gül Tatlısı

Gül Tatlısı

Malzemeler
  • 125 Gr Tereyağı
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 4 Su Bardağı Un
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
Şerbeti için
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Fındık



Yapılışı 
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir kapta yumurtayı çırpın.
  • Üzerine sıvıyağ, tereyağ ve yoğurdu ekleyip çırpın.
  • Daha sonra irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Hamuru mutfak tezgahında merdane yardımıyla incecik açın.
  • Açtığınız hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin.
  • 4 Adet yuvarlağı kenarları üst üste gelecek şekilde dizip rulo şeklinde sarın.
  • Rulo şeklindeki hamurları ortadan ikiye bölün.(2 Adet Gül Tatlısı Hazır)
  • Geri kalanı hamur bitene kadar aynı şekilde yaparak gül tatlılarını hazırlayın.
Gül Tatlısının Yapılışı

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Kestiğiniz yerler alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 25 dakika bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini toz fıstık ve fındıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.