15 Mart 2019 Cuma

Makara Kurabiye


Makara Kurabiye

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin 
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • 1 Yumurta
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Alabildiği Kadar Un




Hazırlanışı
  • Bir kaba margarin, sıvıyağ ve yumurtayı koyup karıştırın.
  • Üzerine pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hamurun yarısını ayırın.
  • Ayrılan hamurun içine kakao ekleyip yoğurun.
  • Kakaolu ve sade hamuru ayrı ayrı merdaneyle açın.
  • Açılan hamurları çay bardağının ağzı ile kesin.
  • Kesilen yuvarlaklara una bulanmış makarayı bastırın.
  • Makara bastırılan yuvarlakları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  • Kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.
                                        Afiyet olsun

8 yorum:

  1. Hem yapımı pratik hemde şekli çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil
  2. Makara kurabiye tarifi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Makara kurabiye bitter çikolata gibi görünüyor. Teşekkürler tarif için. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim Gülhan Hanım :)

      Sil
  4. Harika bir sayfanız var iştah açıyor inanki. Tariflerinz muhteşem

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.