Malzemeler
- 1 Paket Margarin
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Alabildiği Kadar Un
Hazırlanışı
- Bir kaba margarin, sıvıyağ ve yumurtayı koyup karıştırın.
- Üzerine pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Hamurun yarısını ayırın.
- Ayrılan hamurun içine kakao ekleyip yoğurun.
- Kakaolu ve sade hamuru ayrı ayrı merdaneyle açın.
- Açılan hamurları çay bardağının ağzı ile kesin.
- Kesilen yuvarlaklara una bulanmış makarayı bastırın.
- Makara bastırılan yuvarlakları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.
Hem yapımı pratik hemde şekli çok güzel.
YanıtlaSilSize katılıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim
SilMakara kurabiye tarifi için teşekkürler.
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim :)
SilMakara kurabiye bitter çikolata gibi görünüyor. Teşekkürler tarif için. Elinize sağlık.
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim Gülhan Hanım :)
SilHarika bir sayfanız var iştah açıyor inanki. Tariflerinz muhteşem
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
YanıtlaSil