Malzemeler
Pekmezli Kısmı İçin
- 1 Su Bardağı Pekmez
- Yarım Çay Bardağı Un
- 3 Su Bardağı Su
- 50 Gr Tereyağı
Sütlü Kısmı İçin
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Paket Vanilya
- 50 Gr Tereyağı
Hazırlanışı
- Bir tencereye pekmez, un ve suyu koyup çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
- Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce tereyağını tencereye ekleyip karıştırın.
- Tereyağı eridikten sonra tencereyi ılıması için kenara alın.
- Bir başka tencere de süt, şeker, un, nişasta ve vanilyayı koyup çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.
- Tencereyi ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan almadan önce tereyağını tencereye ekleyip karıştırın.
- Tereyağı eridikten sonra tencereyi ılıması için kenara alın.
- Bir borcamı hafifçe ıslatın.
- Islatılan borcama kepçe yardımıyla önce pekmezli karışımı sonra üzerine sütlü karışımı dökün.
- Bu işlemi her iki karışım bitene kadar tekrarlayın.
- Borcamdaki tatlının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen borcamı buzdolabına kaldırıp 6 saat bekletin.
- Soğuyan tatlıyı bir tepsiye ters çevirin.
- Ters çevirilen tatlıyı dilimleyin.
- Dilimlenen tatlının üzerine dövülmüş fındık ve toz fıstık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
çok ünlü bir tatlı binbir gece diye bir film vardı sanki gerç, ben henüz tatlısını tüketmedim ama güzel görüntüsü var elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
SilGörüntüsü gerçekten çok ilginç ve güzel.Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil