Malzemeler
- 100 Gr Tereyağı
- 250 Gr İrmik
- 10 Gr Çam Fıstığı
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1,5 Su Bardağı Süt
- 1,5 Su Bardağı Su
Yapılışı
- Bir tencereye tereyağını koyup eritin.
- Eriyen tereyağının içine çam fıstıklarını atarak kavurun.
- Çam fıstıkları kavrulduktan sonra tencereye irmiği ekleyip kavurun.
- Şerbeti için; Bir tencereye su, süt ve şekeri koyup karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp altını yakın.
- İrmik iyice kavrulduktan sonra şerbeti tencereye yavaş yavaş dökün.
- Şerbet döküldükten sonra irmiği sürekli karıştırın.
- Helvayı kısık ateşte 10 dakika daha pişirip altını kapatın.
- Altı kapanan tencerenin üstünü bir kapakla kapatıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan irmik helvasının üzerini fıstıkla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
irmik helvası çok sevdiğim tatlılar arasında dır emeğinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Silİrmik Helvası Tarifi için çok teşekkürler. Ellerinize sağlık .
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
SilMerhaba, facebook grubundan geldim severek izlemeye aldım :) Bende bloğuma beklerim :) sevgiler...
YanıtlaSilHoşgeldiniz :)
Silİrmik helvasına bayılırım fakat kimileri de şeker ayarını öyle bir kaçırıyor ki yerken resmen ciğerim yanıyor :)
YanıtlaSilSize katılıyorum. Şekeri fazla olunca tadı baya değişiyor. Şeker oranını siz zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz
Sil