8 Mart 2019 Cuma

İrmik Helvası

İrmik Helvası

Malzemeler

  • 100 Gr Tereyağı
  • 250 Gr İrmik
  • 10 Gr Çam Fıstığı
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • 1,5 Su Bardağı Su





Yapılışı
  • Bir tencereye tereyağını koyup eritin.
  • Eriyen tereyağının içine çam fıstıklarını atarak kavurun.
  • Çam fıstıkları kavrulduktan sonra tencereye irmiği ekleyip kavurun.
  • Şerbeti için; Bir tencereye su, süt ve şekeri koyup karıştırın. 
  • Karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp altını yakın.
  • İrmik iyice kavrulduktan sonra şerbeti tencereye yavaş yavaş dökün.
  • Şerbet döküldükten sonra irmiği sürekli karıştırın.
  • Helvayı kısık ateşte 10 dakika daha pişirip altını kapatın.
  • Altı kapanan tencerenin üstünü bir kapakla kapatıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan irmik helvasının üzerini fıstıkla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

8 yorum:

  1. irmik helvası çok sevdiğim tatlılar arasında dır emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. İrmik Helvası Tarifi için çok teşekkürler. Ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, facebook grubundan geldim severek izlemeye aldım :) Bende bloğuma beklerim :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. İrmik helvasına bayılırım fakat kimileri de şeker ayarını öyle bir kaçırıyor ki yerken resmen ciğerim yanıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum. Şekeri fazla olunca tadı baya değişiyor. Şeker oranını siz zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.