Malzemeler
- 1 Paket Margarin
- 2 Yumurta
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Fincan Sıvıyağ
- 3,5 Su Bardağı Un
- 100 Gr Dövülmüş Fındık İçi
- 2 Su Bardağı Şeker
- 2 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
- 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Daha sonra başka bir kap alın.
- Kabın içinde margarin, kabartma tozu , sıvıyağı ve unu karıştırın.
- Yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını da malzemelere ilave edin.
- Bütün malzemeleri yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- Aldığımız parçaları elimizle yuvarlak şekil verin.
- Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıtla kaplı tepsiye dizin.
- Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürün.
- En son üstüne dövülmüş fındıkları serpin.
- Tepsiyi 225 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
- Üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini bekledikten sonra servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
saray tatlısı görüntü çok güzel ama daha önce yemedim sanırım elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
SilKüçükken saray tatlısının sadece saraylarda yapıldığını düşünüp oraya özgü bir tatlı olduğunu bilip uzulurdum.
YanıtlaSilÜzülme abla sizde saraylara layıksınız:)
Sil