11 Mart 2019 Pazartesi

Saray Tatlısı

Saray Tatlısı

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Fincan Sıvıyağ
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 100 Gr Dövülmüş Fındık İçi
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu




Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Daha sonra başka bir kap alın.
  • Kabın içinde margarin, kabartma tozu , sıvıyağı ve unu karıştırın.
  • Yumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını da malzemelere ilave edin.
  • Bütün malzemeleri yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
  • Aldığımız parçaları elimizle yuvarlak şekil verin.
  • Şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıtla kaplı tepsiye dizin.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürün.
  • En son üstüne dövülmüş fındıkları serpin.
  • Tepsiyi 225 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
  • Üzerine soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini bekledikten sonra servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. saray tatlısı görüntü çok güzel ama daha önce yemedim sanırım elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Küçükken saray tatlısının sadece saraylarda yapıldığını düşünüp oraya özgü bir tatlı olduğunu bilip uzulurdum.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.