- 250 Gr Çekilmiş Fındık
- 1 Su Bardağı Galeta Unu
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Yarım Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Krem Şanti
Şerbeti İçin
Üzeri için- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
- Toz Fıstık
- Fındık
Yapılışı
- 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Bir kaba şeker ve yumurtaları koyup çırpın.
- Üzerine çekilmiş fındık, hindistan cevizi ve sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sonra kaba kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra kaba galeta ununu ekleyip iyice yoğurun.
- Borcamı yağlayın.
- Oluşan karışımı yağlanmış bir borcama döküp yayın.
- Borcamı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin.
- Kekin kreması için; Bir kaba süt ve krem şantiyi koyup iyice çırpın.
- Hazırlanan krem şantiyi buzdolabında bekletin.
- Pişen fındıkzade tatlısının üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Fındıkzade tatlısının şerbetini çekmesi için 30 dakika bekleyin.
- Şerbetini çeken fındıkzade tatlısının üzerine soğuyan krem şantiyi sürün.
- Üzerine krem şanti sürülen tatlıyı 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkarttıktan sonra tatlıyı dilimleyin.
- Dilimlenen tatlının üzerine toz fıstık ve fındık koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
gerçekten çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkürler Yasin Bey :)
SilTatlıya fındık girince bir başka üzel oluyor.Tabii hindistan cevizini unutmamak lazım...
YanıtlaSilEvet. Size katılıyorum
SilElinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilgüzele benziyor fındıkzade tatlısı elinize sağlık
YanıtlaSil