28 Mart 2019 Perşembe

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Malzemeler
  • 400 Gr Tel Kadayıf
  • 5 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağ
  • 2 Su Bardağı Ceviz İçi
Muhallebisi için
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Un
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 200 Ml Krema
Üzeri için
  • Toz Fıstık



Yapılışı 
  • Kadayıfları ince ince kırın.
  • Ceviz içleri dövün.
  • Bir tencereye tereyağını koyun.
  • Tereyağı eriyince üzerine şeker ve kırılmış kadayıfları ekleyin.
  • Kadayıfların rengi hafif koyulaşınca üzerine ceviz içlerini ekleyip biraz daha kavurun.
  • Muhallebiyi hazırlamak için, Bir tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını koyun.
  • Karışımın rengi koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Üzerinin kaymak tutmaması için arada bir karıştırın.
  • Soğuyan karışımın üzerine krema ve vanilyayı ekleyip 5 dakika çırpın.
  • Bir borcama kavurduğunuz kadayıfların koyun.
  • Borcama koyulan kadayıfları alt tabana güzelce yayın.
  • Üzerine hazırladığınız muhallebiyi koyun.
  • En üste geri kalan kadayıfları yayın.
  • Hazırladığınız tatlının oda sıcaklığına gelmesi için bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlıyı 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra üzerine fıstık dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.