Malzemeler
- Yarım Paket Margarin
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı Un
- 2 Yumurta
- 5 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 2 Çay Bardağı Su
- 2 Çay Bardağı Toz Şeker
- 2 Damla Limon Suyu
- Hindistan Cevizi
Yapılışı
- 2 çay bardağı şekeri ve 2 çay bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
- Bir kapta yumurtayı çırpın.
- Üzerine sıvıyağ, margarin ve şekeri ekleyip çırpın.
- Daha sonra kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- En son kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Kopardığınız hamurları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından alınan kurabiyeleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini 25 dakika bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra üzerini hindistan cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
beyaz kızlara da dokunmaz heralde ben güzel yapılırsa yerim kurabiyeyi elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :) Kurabiye de bile siyah - beyaz ayrımı var :)
Sil