Malzemeler
- 15 Adet Baklavalık Yufka
- 1 Su Bardağı İrmik
- 5 Yumurta
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 400 Gr Krema
- 1 Su Bardağı Şeker
- 2 Paket Vanilya
- 2 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
- 3 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
- Toz Fıstık
Yapılışı
- 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
- Bir kaba yumurta ve şekeri koyup çırpın.
- Üzerine irmik, sıvıyağ ve kremayı koyup iyice karıştırın.
- Sonra kaba kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlı kağıt serin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine baklavalık yufkayı koyun.
- Üzerine 3 yemek kaşığı harçtan koyun.
- Sonra tekrar yufkayı koyun.
- Üzerine yine 3 yemek kaşığı harçtan koyun.
- 15 Adet baklavalık yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Kalan harcı son yufkanın üzerine döküp yayın.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında ılıyan şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini 1,5 saat bekleyin.
- Şerbetini çektikten tatlıyı dilimleyin.
- Dilimlenen tatlının üzerine kaymak koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Super
YanıtlaSilTeşekkürler Fatih Bey :)
YanıtlaSil