27 Mart 2019 Çarşamba

Belis Tatlısı

Belis Tatlısı

Malzemeler
  • 15 Adet Baklavalık Yufka
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 5 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 400 Gr Krema
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Paket Vanilya
  • 2 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık



Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Ardından tencereyi soğumaya bırakın.
  • Bir kaba yumurta ve şekeri koyup çırpın.
  • Üzerine irmik, sıvıyağ ve kremayı koyup iyice karıştırın.
  • Sonra kaba kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlı kağıt serin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine baklavalık yufkayı koyun.
  • Üzerine 3 yemek kaşığı harçtan koyun.
  • Sonra tekrar yufkayı koyun.
  • Üzerine yine 3 yemek kaşığı harçtan koyun.
  • 15 Adet baklavalık yufka bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Kalan harcı son yufkanın üzerine döküp yayın.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında ılıyan şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 1,5 saat bekleyin.
  • Şerbetini çektikten tatlıyı dilimleyin.
  • Dilimlenen tatlının üzerine kaymak koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

2 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.