16 Mart 2019 Cumartesi

Karakuş Tatlısı

Karakuş Tatlısı

Malzemeler

  • 4 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Çay Bardağı Su
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Tatlı Kaşığı Sirke
  • 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
Hamuru Açmak İçin

  • Nişasta
İçi İçin
  • 2 Su Bardağı Ceviz
Kızartmak İçin
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
Şerbeti İçin
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri İçin
  • Toz Fıstık




Yapılışı
  • 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kaba margarin, yoğurt, sirke ve suyu koyup karıştırın.
  • Üzerine kaba kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyip iyice yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru 6 parçaya ayırın.
  • Her parçayı nişasta serperek oklava yardımıyla incecik açın.
  • Açılan incecik hamuru oklavaya sarın.
  • Oklavaya sarılan ince hamurun yarısını akardiyon gibi açıp cevizi koyun.
  • Cevizin üzerine incecik hamuru akardiyon yapmaya devam edin.
  • Ceviz koyulan yerleri büzüştürüp kesin.
  • Bütün hamurları aynı şekilde yapın.
  • KARAKUŞ TATLISININ HAMUR AÇIMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.
  • Bir tencereye sıvı yağını koyup kızdırın.
  • Kızgın yağın içerisine hamurları koyun.
  • Her yeri kızaran karakuş tatlısını yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
  • Karakuş tatlısını 10 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
  • Servis tabağına alınan karakuş tatlısının üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
                                          Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Karakuş tatlısı tarifi için teşekkürler emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.