Malzemeler
- 4 Su Bardağı Un
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Su
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Çay Kaşığı Tuz
Hamuru Açmak İçin
- Nişasta
- 2 Su Bardağı Ceviz
Kızartmak İçin
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
Şerbeti İçin
- 3 Su Bardağı Su
- 3 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri İçin
- Toz Fıstık
Yapılışı
- 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Bir kaba margarin, yoğurt, sirke ve suyu koyup karıştırın.
- Üzerine kaba kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip iyice yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamuru yarım saat dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 6 parçaya ayırın.
- Her parçayı nişasta serperek oklava yardımıyla incecik açın.
- Açılan incecik hamuru oklavaya sarın.
- Oklavaya sarılan ince hamurun yarısını akardiyon gibi açıp cevizi koyun.
- Cevizin üzerine incecik hamuru akardiyon yapmaya devam edin.
- Ceviz koyulan yerleri büzüştürüp kesin.
- Bütün hamurları aynı şekilde yapın.
- KARAKUŞ TATLISININ HAMUR AÇIMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.
- Bir tencereye sıvı yağını koyup kızdırın.
- Kızgın yağın içerisine hamurları koyun.
- Her yeri kızaran karakuş tatlısını yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
- Karakuş tatlısını 10 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
- Servis tabağına alınan karakuş tatlısının üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
Karakuş tatlısı tarifi için teşekkürler emeğinize sağlık
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim :)
Sil