Malzemeler
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Süt
- 3 Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Su Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Damla Çikolata
Sosu için
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Çikolata Sosu
Üzeri için
- Toz Fıstık
- Hindistan Cevizi
Yapılışı
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpın.
- Üzerine süt, sıvıyağ ve vanilin ekleyip çırpın.
- Daha sonra un, damla çikolata, kakao ve kabartma tozu ilave edip iyice çırpın.
- Borcamı yağlayın.
- Karışımı yağlanmış borcama dökün.
- Kekimizi önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.
- 25 Dakikanın sonunda kekin ortasına kürdan batırın.
- Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Pişen kekimizi fırından alıp soğumaya bırakın.
- Sos için; Bir tencereye süt ve çikolata sosunu koyun.
- Sos koyulaşana kadar pişirin.
- Sosu soğuyan kekin üzerine dökün.
- Kekin sosu çekmesi için 2 saat buzdolabında bekletin.
- Sosu çeken kekin üzerine hindistan cevizi ve toz fıstık döküp servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun
Çok severim bu tarifi.😜
YanıtlaSilHoşunuza gitmesine çok sevindim :)
YanıtlaSilEğer yaptıysanız resmini paylaşabilirsiniz.
Browni keki çok seviyorum SIk sık yaparız
YanıtlaSilElinize sağlık :)
SilBrowni ağır bir kek çeşidi ama yine de çok severim. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için :)
SilBrowni kek en sevdiğimdir. Çok da lezzetli görünüyor. Bu tarifi denemek lazım. Teşekkürler tarifi bizlerle paylaştığınız için.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için :)
Silgüzel bir tarif daha bunlar bana biraz ağır geliyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilKakao ve çikolatayı az koyarsanız belki ağır gelmez
Sil