Malzemeler
- 1 Su Bardağı Şeker
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1,5 Su Bardağı İrmik
- 1 Paket Vanilin
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
- Hindistan Cevizi
- Toz Fındık
Yapılışı
- 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra kaba irmik, yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin.
- En son kabartma tozu, vanilin ve unu da ekleyip iyice çırpın.
- Fırın kabını yağlayın.
- Yağlamış olduğumuz fırın kabının içine karışımı dökün.
- Fırın kabını önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25 dakika pişirin.
- 25 Dakikanın sonunda revani kekinin ortasına bıçak batırın.
- Bıçak temiz çıkıyorsa revani keki hazır demektir.
- Fırından aldığımız revani kekinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini bekleyin.
- Sonra üzerine hindistan cevizi ve toz fındık serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Süper tarif ����
YanıtlaSilTeşekkürler
SilRevani en sevdiğim tatlılardan biridir.Revani nasıl yapılır tarifiniz çok pratik ve uygulanabılır emeğinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Murat Bey :)
SilRevani sevdiğim tatlılar arasında yapımıda kolay elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Yusuf Bey :)
SilAhmet bey ellerinize sağlık.Bir şey sorucam.Bazı kişilerin yaptığı revani tatlısında yumurta kokusu çok oluyor.Bu kokunun olmaması için ne yapmak gerekir?
YanıtlaSilPortakal kabuğunu biraz daha fazla rendelerseniz o bastırır o kokuyu :)
SilTeşekkürler :)
SilRica Ederim Koray Bey :)
SilBizim evde en çok sevilen şerbetli tatlı revanidir. Her ne kadar ben çok yiyemesem de seven çok olunca yapıyorum☺️ Limon kabuğu ve haşhaş da çok yakışır 🤗
YanıtlaSilEvet dediğiniz gibi haşhaş, limon onlarda çok yakışıyor ama tamamen zevk meselesi
SilEliniz sağlık çok güzel gözüküyor tam ısırmalık desem :D
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Sezer Bey :)
SilRevani tarifiniz çok güzel olmuş ama çok sık tüketmem aramam yani illa olsun diye saygılar.
YanıtlaSilZevk meselesi saygı duyarım :)
Sil