Malzemeler
Hamuru İçin
- 2 Su Bardağı Un
- Yarım Su Bardağı Su
- 1 Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 250 Gr Kıyma
- 1 Yumurta
- 1 Adet Soğan
- Yarım Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 3 Yemek Kaşığı Un
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Kırmızı Biber
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Hazırlanışı
- Hamuru hazırlamak için; Bir kaba su, yumurta, tuz ve yoğurdu koyup karıştırın.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Elde edilen hamurun üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı hazırlamak için; Soğanı soyup rendeleyin.
- Bir kabın içerisine kıyma soğan ve yumurtayı koyup karıştırın.
- Üzerine biber salçası, un ve baharatları ekleyip iyice yoğurun.
- Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölün.
- Her parça hamuru yapışmaması için tezgaha un serperek açın.
- Açılan hamurları küçük yuvarlaklar halinde kesin.
- Kesilen yuvarlakların içine bir kaşık yardımıyla iç harçtan koyun.
- İç harcı koyulan yuvarlak hamur parçalarının kenarlarını içe doğru katlayın.
- Bir tavaya sıvıyağını koyu altını yakın.
- İç harcı yukarı bakacak şekilde hamurları kızgın yağa atın.
- Alt kısmı kızardıktan sonra hamuru ters çevirerek kıymalı kısmını da kızartın.
- Kızaran böreklerin fazla yağını atması için havlu peçete serili servis tabağına koyun.
Afiyet Olsun
Ağzı açık börek, pideyi anımsatıyor. Ve özellikle sabah kahvaltısı için iyi bir seçim olacağını düşünüyorum. Teşekkürler tarif için.
YanıtlaSilSize katılıyorum çayın yanında güzel gidiyor Gülhan Hanım :)
SilAğzı açık börek tarifinizi mutlaka deneyeceğim...
YanıtlaSilDenedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim.
SilBu çok güzel görünüyor canım çektiiii :):):) bunu deneyeceğimm
YanıtlaSilDenedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim.
SilAğzı açık böreği görünce aklıma fındık lahmacun geldi. Emin’im çok lezzetlidir.
YanıtlaSilTadı da biraz andırıyor.
Sil