Malzemeler
- 1 Su Bardağı İrmik
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
Üzeri İçin
- Hindistan Cevizi
Hazırlanışı
- Bir tencereye irmik, şeker ve sütü koyun.
- Karışımı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Karışım kaynamaya başladıktan tereyağını ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Pişen karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Elimizi ıslatarak ılınan karışımdan ceviz büyülüğünde parçalar kopartılıp yuvarlayın.
- Yuvarlanan irmik toplarının hindistan cevizine bulayın.
- Hindistan cevizli irmik toplarını 1 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.
adı da kendide çok güzel ve lezzetli bir tatlıya benziyor elinize sağlık
YanıtlaSilSize katılıyorum. Teşekkür Ederim :)
SilTarif için elinize sağlık. Yemek Siteleri iştah açıyor:)
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
SilPamuk prenses tatlısı gerçekten de pamuk gibi görünüyor. Mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler tarifiniz için.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Gülhan Hanım :)
SilMerhaba, iade-i ziyarete geldim ve sitenizi çok beğendim. Harika tarifler ver , emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilHoş geldiniz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim :)
SilHarika bir tarif olmuş ismide ilgi çekici Pamuk Prenses tatlısı .
YanıtlaSilTeşekkür Ederim. Tadı da adı gibi çok güzel oluyor
SilTadını merak ettim
YanıtlaSilBir gün tekrar yaptığımda sizi de davet edeyim :)
Silpamuk prenses tatlısı çok güzel görünüyor ama yedi cüceler kıskanmaz umarım :)
YanıtlaSilPrens artık cüceleri öper kıskanma filan kalmaz bence :)
Sil:)
Sil:)
SilGörüntüsüyle tam bir pamuk prenses...
YanıtlaSilTadı da öyle Barış Bey :)
SilPamuk prenses tatlısını ilk kez duyuyorum
YanıtlaSilEmin’im tadında güzeldir
Deneyeceğim
Tadı da güzel oluyor. Denedikten sonra resmini atarsanız sevinirim
Sil