Malzemeler
- Yarım Paket Margarin
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Yumurta
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı İrmik
- 3,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 3,5 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
- Toz Fıstık
Yapılışı
- 3,5 su bardağı şekeri ve 3,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Bir kaba margarin, yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu koyup çırpın.
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip güzelce yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şeklini verin.
- Parmak şekli verilen hamurları irmiğe bulayın.
- İrmiğe bulunan parmak şeklindeki hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25 dakika pişirin.
- Pişen vezir parmaklarını 5 dakika soğumaya bırakın.
- Soğuyan vezir parmaklarının üzerine şerbeti dökün.
- Vezir parmak tatlısının şerbeti çekmesi için 3 saat bekleyin.
- Şerbetini çeken vezir parmak tatlısının üzerine fıstık tozu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Tarif çok güzel. Ancak benim favorim künefe...
YanıtlaSilBuyrun bekleriz sizleri Hatay'a
SilÇok ilginç isimli türk tatlılarımız var. Dilber dudağı, hanım göbeği, bülbül yuvası, hanım göbeği... elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Yusuf Bey :)
SilMerhaba Ahmet bey yine harika tarifler paylaşmışsınız teşekkür ederiz . Size bir haberim var.
YanıtlaSilMerhaba Sayın Blog yazarı Blogunuz bir Mim etkinliğinde yer aldı. Yazar Tanışma etkinlik Mimine sizi tanıyan bir blog yazarı tarafından mimlendiniz.
Sizinde yer aldığınız bu Mim işte burada->(
Yazarlar Mimi ) tanışmamız için senide bekliyoruz. İlgine teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim
SilŞerbetli tatlılarla aram pek iyi değildir ama asla yemem de demem :)))
YanıtlaSilSiz o zaman sütlü tatlıları seviyorsunuz heralde
SilVezir parmağını annem harika yapar en sevdiğim tatlılardan biridir.
YanıtlaSilAnnenizin eline sağlık :)
SilEllerinize sağlık Ahmet bey.Çok güzel,iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Koray Bey :)
SilOysa ağır bir ana yemeğin arkasından yemek vardı şimdi bu tatlıyı
YanıtlaSilYemek olmadan da yenir bence
Sil