11 Şubat 2019 Pazartesi

Vezir Parmağı

Vezir Parmağı

Malzemeler

  • Yarım Paket Margarin
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı İrmik
Şerbeti için
  • 3,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3,5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Toz Fıstık





Yapılışı
  • 3,5 su bardağı şekeri ve 3,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kaba margarin, yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu koyup çırpın.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip güzelce yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak şeklini verin.
  • Parmak şekli verilen hamurları irmiğe bulayın.
  • İrmiğe bulunan parmak şeklindeki hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25 dakika pişirin.
  • Pişen vezir parmaklarını 5 dakika soğumaya bırakın.
  • Soğuyan vezir parmaklarının üzerine şerbeti dökün.
  • Vezir parmak tatlısının şerbeti çekmesi için 3 saat bekleyin.
  • Şerbetini çeken vezir parmak tatlısının üzerine fıstık tozu döküp servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

14 yorum:

  1. Tarif çok güzel. Ancak benim favorim künefe...

    YanıtlaSil
  2. Çok ilginç isimli türk tatlılarımız var. Dilber dudağı, hanım göbeği, bülbül yuvası, hanım göbeği... elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ahmet bey yine harika tarifler paylaşmışsınız teşekkür ederiz . Size bir haberim var.
    Merhaba Sayın Blog yazarı Blogunuz bir Mim etkinliğinde yer aldı. Yazar Tanışma etkinlik Mimine sizi tanıyan bir blog yazarı tarafından mimlendiniz.
    Sizinde yer aldığınız bu Mim işte burada->(
    Yazarlar Mimi ) tanışmamız için senide bekliyoruz. İlgine teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Şerbetli tatlılarla aram pek iyi değildir ama asla yemem de demem :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz o zaman sütlü tatlıları seviyorsunuz heralde

      Sil
  5. Vezir parmağını annem harika yapar en sevdiğim tatlılardan biridir.

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık Ahmet bey.Çok güzel,iştah açıcı görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Oysa ağır bir ana yemeğin arkasından yemek vardı şimdi bu tatlıyı

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.