15 Şubat 2019 Cuma

Kömbe

Kömbe

Malzemeler
  • 1,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Margarin (Oda Sıcaklığında Eritilmiş)
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
  • 1 Tatlı Kaşığı Kömbe Baharatı (Yenibahar, Tarçın, Mahlep, Zencefil, Karanfil, Muskat)
  • Alabildiği Kadar Un
Üzeri İçin
  • Susam



Hazırlanışı
  • Bir kaba sıvıyağ, margarin ve sütü koyup yoğurun.
  • Üzerine şeker, karbonat ve kömbe baharatını ilave edip yoğurmaya devam edin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Ceviz büyüklüğündeki parçaları susam dolu tabağa batırın.
  • Susamlı hamura kömbe kalıbıyla şekil verin.
  • Şekil alan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin.
  • 180 derece fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. Kömbeyi ilk kez duyuyorum. Güzel görünüyor deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatay iline ait bir tatlı kurabiye diğer şehirlerde fazla tanınmaz heralde ondan bilmiyorsunuz :)

      Sil
  2. Paylaşımlarınızı severek ve acıkarak takip etmeye çalışıyorum :) Daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    Selam ziyareti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.s Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için Furkan Bey :)

      Sil
  3. Bir Hatayli olarak bu kombeye bayılıyorum admin tsk ler bu güzel tarif için

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.