9 Şubat 2019 Cumartesi

Dilber Dudağı

Dilber Dudağı

Malzemeler
  • 1 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 5 Su Bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Sirke
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
Hamuru Açmak İçin
  • Nişasta
İç Harcı İçin
  • İri Kıyılmış Ceviz
Üzeri için
  • 100 Gr Tereyağ
Şerbeti için
  • 3,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3,5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu





Yapılışı
  • 3,5 su bardağı şekeri ve 3,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kaba sirke, yumurta, sıvıyağ ve yoğurdu koyup çırpın.
  • Üzerine un, tuz ve kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde 24 parça kopartın.
  • Hazırlanan bezeleri tepsiye dizip üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin.
  • Her bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açılan hamurların aralarına nişasta dökerek 12 tane bezeyi üst üste dizin.
  • Dizilen hamurları merdane yardımıyla 4 mm kalınlığında açın.
  • Açtığınız hamurdan su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin.
  • Her yuvarlağın ortasına kıyılmış cevizden koyup yarım ay şeklinde kapatın.
  • Geri kalan 12 parça hamur içinde aynı işlemi yapın.
  • Yarım ay şeklinde kapatılan hamurları fırın tepsisine dizin.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Eriyen tereyağını bir fırça yardımıyla tüm hamurların üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20 dakika pişirin.
  • Pişen dilber dudaklarını 5 dakika soğumaya bırakın.
  • Soğuyan dilber dudaklarının üzerine şerbeti dökün.
  • Dilber dudağı tatlısının şerbeti çekmesi için 2 saat bekleyin.
  • Şerbetini çeken dilber dudağı tatlısının üzerine fıstık tozu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

14 yorum:

  1. Dilber dudağı geleneksel mutfağımızın en güzel tatlılarından biridir. Teşekkürler tarif için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim Gülhan Hanım :)

      Sil
  2. Görüntüsü kadar tadı da harikadır mutlaka.

    YanıtlaSil
  3. Yazmakta olduğum iki yorum da uçtu. Sayfanız bırakmadı beni 

    Yanlış hatırlamıyormuşum, sizi izlemekteyim. Bir kez daha merhaba 

    Bu arada bizimsemaver.com adresindeki yazılarım oldukça geç yayınlanıyor. Oraya özellikle yorum gelmesinden çok memnun kalıyorum. Cevap da gönderiyorum. Defalarca. Ancak yayınlansaydı cevaplarım, görürdük. Oradaki yorumunuzdan çok sevinç duydum. Buradan teşekkür etsem olur mu?

    Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. dilber dudağı diyorsunuz yine döktürüyorsunuz ahmet bey çok güzel ve tatlı bir paylaşım teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  5. Dilber dudağı hem sunumuyla hem lezzetiyle en gözde tatlılardan biri. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Dilber dudağı sevdiğim tatlılardandır harika görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.