Malzemeler
- 1 Paket Margarin
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Yumurta Sarısı
- 2,5 Su Bardağı Un
- 1,5 Çay Kaşığı Tuz
- 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Yumurta Akı
- 1 Çay Bardağı Susam
Hazırlanışı
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Bir kaba un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
- Üzerine margarini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, şeker ve tuzu koyup çırpın.
- Üzerine unlu karışımı ekleyip yoğurun.
- Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Koparılan hamurlara simit şeklini verin.
- Simit şekli verilen hamurları önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
- Kandil simitlerini önceden ısıtılmış fırında 180 derece 15 dakika pişirin.
- Pişen kandil simitlerinin ilk sıcaklığı geçmesi için 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen kandil simitlerini servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Eşim tarifini arıyordu deneyecek. Tesekkurler.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim :)
SilKandillerde yapacagima emin olabilirsiniz
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkür ederim :)
SilÖzellikle Kandil günlerinde çok tüketilen dağıtılan bir simit ellerinize sağlık berat kandiliz de mübarek olsun
YanıtlaSilTeşekkür Ederim. Sizinde Berat Kandiliniz Mübarek Olsun
Silharika bir kandil simiti tarifi ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Sil