15 Nisan 2019 Pazartesi

Aslan Sütü Tatlısı

Aslan Sütü Tatlısı

Malzemeler
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Çekilmiş Fındık
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Su Bardağı Tel Şehriye
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Üzeri için
  • Dövülmüş Fındık



Yapılışı
  • Bir tavaya tereyağını koyup eritin.
  • Eriyen terayağın üzerine tel şehriyeyi ekleyip kavurun.
  • Tel şehriyeyi çok karartmadan ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyun.
  • Tencereyi orta ateşe koyup sürekli karıştırın.
  • Koyulaşan ve kıvam alan karışımı ocaktan alın.
  • Karışıma çekilmiş fındık ve hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırın.
  • Üzerine kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip iyice karıştırın.
  • Bir borcamı hafifçe ıslatın.
  • Islatılan borcama karışımı dökün.
  • Borcamdaki tatlının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen borcamı buzdolabına kaldırıp 6 saat bekletin.
  • Soğuyan tatlıyı dilimleyin.
  • Dilimlenen tatlının üzerine dövülmüş fındık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. Aslaan sütü tatlısı çok güzel görünüyor. Tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Sanki tel kadayıflı muhallebiyi andırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz şehriyeyi kadayıfa benzetmişsiniz ama tadı çok farklı :)

      Sil
  3. İlk defa duydum aslan sütü tatlısını. Teşekkür ederiz tarif için :)

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.