Malzemeler
- 5 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Şeker
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 1 Su Bardağı Çekilmiş Fındık
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 1 Su Bardağı Tel Şehriye
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Üzeri için
- Dövülmüş Fındık
Yapılışı
- Bir tavaya tereyağını koyup eritin.
- Eriyen terayağın üzerine tel şehriyeyi ekleyip kavurun.
- Tel şehriyeyi çok karartmadan ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyun.
- Tencereyi orta ateşe koyup sürekli karıştırın.
- Koyulaşan ve kıvam alan karışımı ocaktan alın.
- Karışıma çekilmiş fındık ve hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırın.
- Üzerine kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip iyice karıştırın.
- Bir borcamı hafifçe ıslatın.
- Islatılan borcama karışımı dökün.
- Borcamdaki tatlının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Oda sıcaklığına gelen borcamı buzdolabına kaldırıp 6 saat bekletin.
- Soğuyan tatlıyı dilimleyin.
- Dilimlenen tatlının üzerine dövülmüş fındık dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Aslaan sütü tatlısı çok güzel görünüyor. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim :)
SilSanki tel kadayıflı muhallebiyi andırıyor.
YanıtlaSilSiz şehriyeyi kadayıfa benzetmişsiniz ama tadı çok farklı :)
Silİlk defa duydum aslan sütü tatlısını. Teşekkür ederiz tarif için :)
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim İbrahim Bey :)
Sil