4 Nisan 2019 Perşembe

Çam Ağaçları

Çam Ağaçları Kurabiye

Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin 
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • Yarım Çay Bardağı Antep Fıstığı
  • 1 Çay Bardağı Çekilmiş Fındık
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Yarım Fincan Su
Üzeri için
  • Yeşil Gıda Boyası
  • Boncuk Şekerler



Yapılışı
  • Bir kaba su, margarin ve şekeri koyup karıştırın.
  • Üzerine vanilya, kabartma tozu ve çekilmiş fındıkları ekleyip karıştırmaya devam edin. 
  • Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Oluşan hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Hamurun bir parçasına çekilmiş antep fıstığını ilave edip yoğurun.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Sade hamuru merdane yardımıyla açın.
  • Antep fıstıklı hamuru da merdaneyle açın.
  • Açılan sade hamurun üzerine açılmış antep fıstıklı hamuru koyun.
  • Oluşan hamuru çam ağacı kalıplarıyla kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dakika pişirin.
  • Pişen bisküvileri soğuması için serin bir yere bırakın.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerine yeşil gıda boyasıyla çizgiler çizip üzerine boncuk şeker dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. çam ağaçları şekli güzel olmuş kurabiye sanırım ama görüntüden dolayı 1-2 tane fazla tüketilebilir sonuçta sunumda önemli saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal fıstıklı kurabiye ama dediğiniz gibi sunum her şeyi değiştiriyor :)

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.