Malzemeler
- Yarım Paket Margarin
- 1 Su Bardağı Şeker
- Yarım Çay Bardağı Antep Fıstığı
- 1 Çay Bardağı Çekilmiş Fındık
- 2 Su Bardağı Un
- 2 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yarım Fincan Su
Üzeri için
- Yeşil Gıda Boyası
- Boncuk Şekerler
Yapılışı
- Bir kaba su, margarin ve şekeri koyup karıştırın.
- Üzerine vanilya, kabartma tozu ve çekilmiş fındıkları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Oluşan hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Hamurun bir parçasına çekilmiş antep fıstığını ilave edip yoğurun.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Sade hamuru merdane yardımıyla açın.
- Antep fıstıklı hamuru da merdaneyle açın.
- Açılan sade hamurun üzerine açılmış antep fıstıklı hamuru koyun.
- Oluşan hamuru çam ağacı kalıplarıyla kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10 dakika pişirin.
- Pişen bisküvileri soğuması için serin bir yere bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine yeşil gıda boyasıyla çizgiler çizip üzerine boncuk şeker dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
çam ağaçları şekli güzel olmuş kurabiye sanırım ama görüntüden dolayı 1-2 tane fazla tüketilebilir sonuçta sunumda önemli saygılar.
YanıtlaSilNormal fıstıklı kurabiye ama dediğiniz gibi sunum her şeyi değiştiriyor :)
Sil