- 1 Paket Margarin
- 1 Yumurta
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 4 Su Bardağı Un
- 1 Paket Vanilya
Arasına Sürmek İçin
- Sürülebilir Krem Çikolata
Hazırlanışı
- Bir kaba margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini koyup karıştırın.
- Üzerine vanilya ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- En son kaba azar azar un ekleyip güzelce yoğurun.
- Güzelce yoğrularak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Hamuru düz bir zeminde açın.
- Açılan hamuru yuvarlak tırtıklı kalıpla kesin.
- Kesilen yuvarlak hamurun üzerine kürdanla delikler açın.
- Bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alıp 15 dakika soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin yarısının üzerine sürülebilir krem çikolata sürün.
- Diğer kalan kurabiyeleri de çikolata sürülen kurabiyelerin üzerine kapatın.
Afiyet Olsun
Güzel paylaşım...
YanıtlaSilTeşekkürler Recep Bey :)
YanıtlaSilİade-i ziyaret için geldim. Çok güzel siteniz var. Sizi takibe aldım. Beni de takip ederseniz çok mutlu olurum :)
YanıtlaSilhttps://aylakeditor.blogspot.com/
Teşekkür Ederim İbrahim Bey :)
YanıtlaSil