Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 Su Bardağı Su
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1 Su Bardağı Ilık Süt
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
- 1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin
- 1,5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
Üzeri İçin
- Toz Fıstık
- Kaymak
Şerbeti İçin
- 2,5 Su Bardağı Su
- 2,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
- 2,5 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
- Ilıyan şerbeti buzdolabına koyun.
- Bir kaba ılık süt, su, tuz, şeker ve kuru mayayı koyup karıştırın.
- Üzerine unu ekleyip iyice karıştırın.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
- Bir tavayı ocağa koyup altını yakın.
- Isınan tavaya kaşık yardımıyla hamurdan dökün.
- Sadece alt tarafı pişirilen hamuru ocaktan alın.
- Bütün hamur bitine kadar aynı işlem uygulayın.
- Bütün hamurların pişmeyen kısmına dövülmüş ceviz koyup iyice kapatın.
- Buzdolabından şerbeti çıkartın.
- Bir tencereye sıvı yağını koyup kızdırın.
- Kızgın yağın içerisine kadayıfları koyun.
- Her yeri kızaran kadayıfları yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
- Kadayıf tatlısını 10 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
- Servis tabağına alınan kadayıf tatlısının üzerini toz fıstıkla ve kaymakla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Diyetteyken olacak iş mi ya? :-)
YanıtlaSilBir dilim yiyerek ödül verin kendinize :)
Silgörüntü güzel ama taş kadayıfını ilk kez duydum elinize emeğinize sağlık tarifler süper
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Hatay taraflarında baya meşhur :)
Sil