2 Nisan 2019 Salı

Taş Kadayıfı

Taş Kadayıfı

Malzemeler
Hamuru İçin
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Ilık Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin
  • 1,5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
Üzeri İçin
  • Toz Fıstık
  • Kaymak
Şerbeti İçin
  • 2,5 Su Bardağı Su
  • 2,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu



Yapılışı
  • 2,5 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  • Ilıyan şerbeti buzdolabına koyun.
  • Bir kaba ılık süt, su, tuz, şeker ve kuru mayayı koyup karıştırın.
  • Üzerine unu ekleyip iyice karıştırın.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 40-45 dakika kadar oda ısısında mayalanmaya bırakın.
  • Bir tavayı ocağa koyup altını yakın.
  • Isınan tavaya kaşık yardımıyla hamurdan dökün.
  • Sadece alt tarafı pişirilen hamuru ocaktan alın.
  • Bütün hamur bitine kadar aynı işlem uygulayın.
  • Bütün hamurların pişmeyen kısmına dövülmüş ceviz koyup iyice kapatın.
  • Buzdolabından şerbeti çıkartın.
  • Bir tencereye sıvı yağını koyup kızdırın.
  • Kızgın yağın içerisine kadayıfları koyun.
  • Her yeri kızaran kadayıfları yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
  • Kadayıf tatlısını 10 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
  • Servis tabağına alınan kadayıf tatlısının üzerini toz fıstıkla ve kaymakla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Diyetteyken olacak iş mi ya? :-)

    YanıtlaSil
  2. görüntü güzel ama taş kadayıfını ilk kez duydum elinize emeğinize sağlık tarifler süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Hatay taraflarında baya meşhur :)

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.