26 Kasım 2018 Pazartesi

Sütlü Nuriye Tatlısı

Sütlü Nuriye Tarifi

Malzemeler
  • 1 Paket Baklavalık Yufka
  • 250 Gr Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Su
  • 5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Su Bardağı Süt
Üzeri için
  • Toz Fıstık
  • Hindistan Cevizi



Yapılışı
  • 5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine 2 su bardağı sütü ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Fırın tepsisini yağlayın.
  • Yağlanmış tepsiye yufkaların üzerini yağlayıp koyun.
  • Yufkaların yarısına geldiğinde dövülmüş fındığı serpin.
  • Üzerine kalan yufkaların üzerini yağlayıp koyun.
  • Tatlıyı kare şeklinde dilimleyip kalan erimiş tereyağını üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
  • Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
  • Şerbet çekmesini 1 saat bekleyin.
  • Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
                               Afiyet Olsun
     
     SÜTLÜ NURİYE TATLISININ YAPIMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ 

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.