Malzemeler
- 1 Paket Baklavalık Yufka
- 250 Gr Tereyağı
- 2 Su Bardağı Dövülmüş Fındık
Şerbeti için
- 2 Su Bardağı Su
- 5 Su Bardağı Toz Şeker
- 2 Su Bardağı Süt
Üzeri için
- Toz Fıstık
- Hindistan Cevizi
Yapılışı
- 5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine 2 su bardağı sütü ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Fırın tepsisini yağlayın.
- Yağlanmış tepsiye yufkaların üzerini yağlayıp koyun.
- Yufkaların yarısına geldiğinde dövülmüş fındığı serpin.
- Üzerine kalan yufkaların üzerini yağlayıp koyun.
- Tatlıyı kare şeklinde dilimleyip kalan erimiş tereyağını üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
- Şerbet çekmesini 1 saat bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra üzerini fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.
→ SÜTLÜ NURİYE TATLISININ YAPIMINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ ←
sütlü nuriye severek tükettiğim tatlılar arasında çok aşırı ağırda olmuyor yine güzel bir tatlı tarifi çıkarmışsınız elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim :)
Sil