11 Nisan 2019 Perşembe

Eti Cin Bisküvi


Eti Cin Bisküvi
Malzemeler
  • Yarım Paket Margarin 
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Yarım Çay Bardağı Nişasta
  • 1 Paket Vanilya
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
    Üzeri için
      • Renkli Pasta Süsleri
      • Bal




      Yapılışı
      • Bir kaba sıvıyağ, margarin ve pudra şekerini koyup iyice çırpın.
      • Üzerine nişasta ilave edip çırpmaya devam edin.
      • Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
      • Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
      • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
      • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
      • Hamuru merdane yardımıyla açın.
      • Açılan hamuru su bardağının ağzı ile kesin.
      • Artan hamuru boncuk büyüklüğünde yuvarlayıp kesilen hamurun üzerine koyun.
      • Oluşan hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizin.
      • Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 20 dakika pişirin.
      • Pişen bisküvileri soğuması için serin bir yere bırakın.
      • Soğuyan kurabiyelerin ortasına bal döküp güzelce yayın.
      • Balın üzerine de renkli pasta süslerini dökerek servis yapabilirsiniz.
      Afiyet Olsun

      12 yorum:

      1. Eti Cin bisküvi tarifiniz beni çocukluğuma götürdü.
        Ta ilkokuldan beri çok severim Eti Cin bisküvi yi.
        Tarifiniz de çok anlaşılır olmuş. Keşke zamanım olsa da deneyebilsem.
        Haftasonu bir deneme yapabilirim, bakalım sizinki gibi tutturabilecek miyim?

        YanıtlaSil
        Yanıtlar
        1. Bence tutturursunuz o kadar kasmayın kendinizi. Yaptıktan sonra resmini paylaşırsanız sevinirim:)

          Sil
      2. Güzer bir eti cin tarifi olmuş elinize sağlık.

        YanıtlaSil
      3. eti cin bisküvi yi çok seviyorum .Evde yapılırsa bir başka lezzetli olur sabırım çocukluğumdan beri çok tüketiyorum elinize sağlık

        YanıtlaSil
      4. Hala en sevdiğim bisküviler arasında teşekkürler

        YanıtlaSil
        Yanıtlar
        1. Yorumunuz için Ben Teşekkür Ederim Erhan Bey :)

          Sil
      5. yemeğe doyamadığım tek bisküvinin tarifini bulmak harika. eticin çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzet :) çok teşekkürler

        YanıtlaSil
      6. Ev yapımı eti cin bisküvi gerçekten denemeye değer. Teşekkürler tarifiniz için :)

        YanıtlaSil

      Yorum yaparken;
      1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
      2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
      3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
      4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.