Malzemeler
- Yarım Paket Margarin
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
- Yarım Çay Bardağı Nişasta
- 1 Paket Vanilya
- Yarım Paket Kabartma Tozu
Üzeri için
- Renkli Pasta Süsleri
- Bal
Yapılışı
- Bir kaba sıvıyağ, margarin ve pudra şekerini koyup iyice çırpın.
- Üzerine nişasta ilave edip çırpmaya devam edin.
- Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Hamuru merdane yardımıyla açın.
- Açılan hamuru su bardağının ağzı ile kesin.
- Artan hamuru boncuk büyüklüğünde yuvarlayıp kesilen hamurun üzerine koyun.
- Oluşan hamuru yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 20 dakika pişirin.
- Pişen bisküvileri soğuması için serin bir yere bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerin ortasına bal döküp güzelce yayın.
- Balın üzerine de renkli pasta süslerini dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Eti Cin bisküvi tarifiniz beni çocukluğuma götürdü.
YanıtlaSilTa ilkokuldan beri çok severim Eti Cin bisküvi yi.
Tarifiniz de çok anlaşılır olmuş. Keşke zamanım olsa da deneyebilsem.
Haftasonu bir deneme yapabilirim, bakalım sizinki gibi tutturabilecek miyim?
Bence tutturursunuz o kadar kasmayın kendinizi. Yaptıktan sonra resmini paylaşırsanız sevinirim:)
SilGüzer bir eti cin tarifi olmuş elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Ali Bey :)
Sileti cin bisküvi yi çok seviyorum .Evde yapılırsa bir başka lezzetli olur sabırım çocukluğumdan beri çok tüketiyorum elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Engin Bey :)
SilHala en sevdiğim bisküviler arasında teşekkürler
YanıtlaSilYorumunuz için Ben Teşekkür Ederim Erhan Bey :)
Silyemeğe doyamadığım tek bisküvinin tarifini bulmak harika. eticin çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzet :) çok teşekkürler
YanıtlaSilRica Ederim :)
SilEv yapımı eti cin bisküvi gerçekten denemeye değer. Teşekkürler tarifiniz için :)
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim İbrahim Bey :)
Sil