19 Nisan 2019 Cuma

Kandil Simidi

Kandil Simidi

Malzemeler
  • 1 Paket Margarin
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Yumurta Sarısı
  • 2,5 Su Bardağı Un
  • 1,5 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Mahlep
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Üzeri İçin
  • 1 Yumurta Akı
  • 1 Çay Bardağı Susam




Hazırlanışı

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Bir kaba un, mahlep ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
  • Üzerine margarini ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, şeker ve tuzu koyup çırpın.
  • Üzerine unlu karışımı ekleyip yoğurun.
  • Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan hamurlara simit şeklini verin.
  • Simit şekli verilen hamurları önce yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Kandil simitlerini önceden ısıtılmış fırında 180 derece 15 dakika pişirin.
  • Pişen kandil simitlerinin ilk sıcaklığı geçmesi için 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen kandil simitlerini servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

4 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.