3 Nisan 2019 Çarşamba

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse

Malzemeler
  • 250 Gr Çikolata
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 3 Yemek Kaşığı Şeker
  • 200 Ml Krema
  • 4 Yumurta Akı
  • 2 Yumurta Sarısı
Üzeri İçin
  • File Badem
  • Çikolata parçaları



    Hazırlanışı
    • Çikolataları küçük parçalar bölün.
    • Küçük parçalara bölünmüş çikolataları benmari şeklinde eritin.
    • Bir tencereye süt ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırın.
    • Bir kaba yumurta sarılarını koyup çırpın.
    • Kaba yavaş kaynayan süt - şeker karışımını ekleyip iyice çırpın.
    • Eritilmiş çikolata kabına diğer karışımı ekleyin.
    • Birleşen kabı buzdolabına koyun.
    • Bir kaba yumurta beyazlarını koyun.
    • Kabı benmariye oturtup katılaşıncaya kadar hızlıca çırpın.
    • Yumurta beyazlarının önce çeyreğini çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
    • Sonra kalan yumurta beyazlarını da karışıma ekleyip, hafifçe karıştırın.
    • Bir kapta 200 Ml kremayı iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
    • Kremayı çikolatalı karışıma ekleyip yine havasını söndürmeden yumuşak hareketlerle karıştırın.
    • Karışımı servis kaselerine koyun.
    • Kaseleri 4 saat buzdolabında bekletin.
    • Buzdolabından çıkarttıktan üzerine file badem ve çikolata koyarak servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun

    2 yorum:

    1. Çikolatalı mousse puding gibi birşey heralde görüntüden o şekilde anladım elinize sağlık hafif ve güzel oluyor

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederim :) Dediğiniz gibi sütlü olduğu için biraz hafif oluyor

        Sil

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.