Malzemeler
- 250 Gr Çikolata
- 1 Çay Bardağı Süt
- 3 Yemek Kaşığı Şeker
- 200 Ml Krema
- 4 Yumurta Akı
- 2 Yumurta Sarısı
Üzeri İçin
- File Badem
- Çikolata parçaları
Hazırlanışı
- Çikolataları küçük parçalar bölün.
- Küçük parçalara bölünmüş çikolataları benmari şeklinde eritin.
- Bir tencereye süt ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırın.
- Bir kaba yumurta sarılarını koyup çırpın.
- Kaba yavaş kaynayan süt - şeker karışımını ekleyip iyice çırpın.
- Eritilmiş çikolata kabına diğer karışımı ekleyin.
- Birleşen kabı buzdolabına koyun.
- Bir kaba yumurta beyazlarını koyun.
- Kabı benmariye oturtup katılaşıncaya kadar hızlıca çırpın.
- Yumurta beyazlarının önce çeyreğini çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
- Sonra kalan yumurta beyazlarını da karışıma ekleyip, hafifçe karıştırın.
- Bir kapta 200 Ml kremayı iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
- Kremayı çikolatalı karışıma ekleyip yine havasını söndürmeden yumuşak hareketlerle karıştırın.
- Karışımı servis kaselerine koyun.
- Kaseleri 4 saat buzdolabında bekletin.
- Buzdolabından çıkarttıktan üzerine file badem ve çikolata koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Çikolatalı mousse puding gibi birşey heralde görüntüden o şekilde anladım elinize sağlık hafif ve güzel oluyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Dediğiniz gibi sütlü olduğu için biraz hafif oluyor
Sil