Malzemeler
- 250 Gr Çikolata
 - 1 Çay Bardağı Süt
 - 3 Yemek Kaşığı Şeker
 - 200 Ml Krema
 - 4 Yumurta Akı
 - 2 Yumurta Sarısı
 
Üzeri İçin
- File Badem
 - Çikolata parçaları
 
Hazırlanışı
- Çikolataları küçük parçalar bölün.
 - Küçük parçalara bölünmüş çikolataları benmari şeklinde eritin.
 - Bir tencereye süt ve şekeri koyup kaynayana kadar karıştırın.
 - Bir kaba yumurta sarılarını koyup çırpın.
 - Kaba yavaş kaynayan süt - şeker karışımını ekleyip iyice çırpın.
 - Eritilmiş çikolata kabına diğer karışımı ekleyin.
 - Birleşen kabı buzdolabına koyun.
 - Bir kaba yumurta beyazlarını koyun.
 - Kabı benmariye oturtup katılaşıncaya kadar hızlıca çırpın.
 - Yumurta beyazlarının önce çeyreğini çikolatalı karışıma ekleyip iyice karıştırın.
 - Sonra kalan yumurta beyazlarını da karışıma ekleyip, hafifçe karıştırın.
 - Bir kapta 200 Ml kremayı iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
 - Kremayı çikolatalı karışıma ekleyip yine havasını söndürmeden yumuşak hareketlerle karıştırın.
 - Karışımı servis kaselerine koyun.
 - Kaseleri 4 saat buzdolabında bekletin.
 - Buzdolabından çıkarttıktan üzerine file badem ve çikolata koyarak servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun

Çikolatalı mousse puding gibi birşey heralde görüntüden o şekilde anladım elinize sağlık hafif ve güzel oluyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Dediğiniz gibi sütlü olduğu için biraz hafif oluyor
Sil