6 Nisan 2019 Cumartesi

Acıbadem

Acıbadem

Malzemeler
  • 350 Gr Toz Şeker
  • 250 Gr Kavrulmuş Badem
  • 4 Yumurtanın Beyazı
  • Yarım Tatlı Kaşığı Limon Suyu



Yapılışı
  • Kavrulmuş bademleri iyice dövüp un haline getirin. 
  • Tencereye yumurtanın beyazını , toz şekeri ve  badem tozunu ekleyin.
  • Tencereyi kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
  • Şeker eriyip karışım koyulaştığında ocaktan karışımı alın.
  • Karışımı mikser yardımıyla hızlıca karıştırın.
  • Daha sonra tepsiye aktararak soğumaya bırakın. 
  • Üzerine limon suyunu ekleyerek katılaşmasını sağlayın.
  • Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayın.
  • Katı hale geldikten sonra sıkma poşetine alarak fırın tepsisine yuvarlaklar halinde sıkın.
  • Pişerken üzeri yanması için elinizle dümdüz hale getirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 140 derecede 30 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri ıslak bir bez ile yağlı kağıttan ayırın. 
  • Hafif bir şekilde nemlenen her iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın.
Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. acıbadem kadıköy taraı aklıma geldi tabi ilgisi yok ama kurabiye gibi bir şey sanırım elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Ederim :) Evet kurabiyeyi andırıyor

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.