7 Nisan 2019 Pazar

Çikolata Topları

Çikolata Topları

Malzemeler
  • 2 Paket Sade Petibör Bisküvi
  • Yarım Paket Margarin
  • 100 Gr Çikolata
  • Yarım Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
Üzeri İçin
  • Hindistan Cevizi



Yapılışı
  • Petibör bisküvileri iyice ufalayın.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölün.
  • Bir tencerede margarini eritin.
  • Eriyen margarinin içine küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin.
  • Eriyen margarin - çikolata karışımının üzerine toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Bir kaba ufalanmış bisküvileri, sütü ve kakaoyu koyup karıştırın.
  • Tavada hazırladığımızın çikolatalı karışımı kaba dökün.
  • Kapta oluşan karışımı iyice yoğurun.
  • Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde parçalara bölün.
  • Oluşan parçaları misket şeklinde yuvarlayın.
  • Misket şeklini alan parçaları hindistan cevizine batırıp bir tepsiye dizin.
  • Tepsiyi en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.