20 Nisan 2019 Cumartesi

Midye Poğaça

Midye Poğaça

Malzemeler
  • 2,5 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Maya 
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
  • 1 Yumurta Akı
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 5,5 Su Bardağı Un
Arasına Sürmek İçin
  • 1 Paket Margarin
İçi İçin
  • 150 Gr Lor Peyniri
  • 1 Demet Maydanoz
Üzeri İçin
  • 1 Yumurta Sarısı



Hazırlanışı
  • Bir kaba sütü, mayayı ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
  • Sonra mayanın aktive olması için 5 dakika bekleyin. 
  • Maya tamamen eridikten sonra kaba yumurta akını ve tuzu ekleyin.
  • En son kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  • İç harcını hazırlamak için; Maydanozları ince ince kıyın.
  • Bir kapta lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırın.
  • Her parça hamuru oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın.
  • Margarini  açılan her hamurun üzerine sürün.
  • Açılıp margarin sürülen 3 parça hamuru üst üste koyun.
  • Üst üste koyulan 3 parça hamuru elinizle büyütün.
  • Büyütülen hamuru sıkı bir şekilde rulo yapın.
  • Aynı işlemi kalan 3 parça hamur içinde yapın.
  • Elde edilen 2 tane ruloyu 4 cm genişliğinde kesin.
  • Kesilen parçaları yan çevirerek rulo şeklini üste getirin.(Resimdeki Gibi)
  • Yan çevirerek rulo şekli üste getirilen hamuru elinizle açın.
  • Açılan hamurun ortasına iç harçtan koyun.
  • İç harcı koyulan hamuru yarım ay şeklinde kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Fırın tepsisindeki hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  • Son mayalandırma işlemi için 10 dakika kadar poğaçaları tepside bekletin.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun

6 yorum:

  1. Elinize, emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık pasta börek tariflerini sizden alıyoruz devyemekevi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde Kazan'daki haberleri sizin sayenizde öğreniyoruz Gazetekazan

      Sil
  3. değişik bir pogaça imiş midye poğaça denemek gerek elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür Ederim :) Bu Midye her yerde var tatlısı, poğacası, dolması vb

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.