Malzemeler
- 5 Su Bardağı Süt
 - 1 Su Bardağı Şeker
 - 3 Yemek Kaşığı Nişasta
 - 1 Yemek Kaşığı Un
 - 1 Su Bardağı Çekilmiş Fındık
 - 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
 - 1 Su Bardağı Tel Şehriye
 - 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
Üzeri için
- Dövülmüş Fındık
 
Yapılışı
- Bir tavaya tereyağını koyup eritin.
 - Eriyen terayağın üzerine tel şehriyeyi ekleyip kavurun.
 - Tel şehriyeyi çok karartmadan ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 - Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyun.
 - Tencereyi orta ateşe koyup sürekli karıştırın.
 - Koyulaşan ve kıvam alan karışımı ocaktan alın.
 - Karışıma çekilmiş fındık ve hindistan cevizini ekleyip güzelce karıştırın.
 - Üzerine kavrulan tel şehriyeyi de ekleyip iyice karıştırın.
 - Bir borcamı hafifçe ıslatın.
 - Islatılan borcama karışımı dökün.
 - Borcamdaki tatlının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
 - Oda sıcaklığına gelen borcamı buzdolabına kaldırıp 6 saat bekletin.
 - Soğuyan tatlıyı dilimleyin.
 - Dilimlenen tatlının üzerine dövülmüş fındık dökerek servis edebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun

Aslaan sütü tatlısı çok güzel görünüyor. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim :)
SilSanki tel kadayıflı muhallebiyi andırıyor.
YanıtlaSilSiz şehriyeyi kadayıfa benzetmişsiniz ama tadı çok farklı :)
Silİlk defa duydum aslan sütü tatlısını. Teşekkür ederiz tarif için :)
YanıtlaSilBen Teşekkür Ederim İbrahim Bey :)
Sil