Malzemeler
- 1 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 Su Bardağı Un
- 2,5 Su Bardağı İrmik
- 1 Paket Vanilin
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
- Tuzsuz Fıstık
Yapılışı
- Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın.
- Kaba irmik, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edin.
- Daha sonra kaba azar azar un ilave edip iyice çırpın.
- Kare borcamı yağlayın.
- Yağlanmış kare borcama hazırlanan karışımı dökün.
- Tuzsuz fıstıkları iki parçaya ayırın.
- Ayırdığımız fıstıkları üzerine koyun.
- Borcamı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.
- Şerbeti hazırlamak için; 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Tatlıyı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- İlk sıcaklığı geçen tatlıyı keskin bir bıçakla dilimlere ayırın.
- Ilık şerbeti dilimlenen tatlının üzerine bir kepçe yardımıyla dökün.
- Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 2 saat bekletin.
- Şerbeti çeken tatlıyı isteğe göre süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Benim pederin çocukluğunun tatlısı.Ne zaman ege taraflarına gitsem yemeye çalışırım.Çok sevdiğim bir tatlı ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür Ederim.Hatay taraflarında da baya meşhur.
SilŞam tatlısı klasik bir lezzet. Gayet de güzel görünüyor. Teşekkürler tarifi bizlerle paylaştığınız için.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Gülhan Hanım :)
Silşam tatlısı hiç yemedim bir ara deneyeceğim çok güzel bir görüntüsü var
YanıtlaSilBence de denemenizi tavsiye ederim sizin gibi az şekerli yiyen biri için ideal bence
Silteşekkürler
SilBen teşekkür ederim :)
Sil