Malzemeler
- 100 Gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında Bekletilmiş)
- 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
- Bir Tatlı Kaşığı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Süt
- 3,5 Su Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı İrmik
- 1,5 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
- 1 Su Bardağı Ceviz İçi
- 1 Su Bardağı Ceviz İçi
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
- Toz Fıstık
- Fındık
Yapılışı
- 2 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Derin ve büyük bir kaba unu koyun.
- Tereyağını azar azar ilave ederek yoğurun.
- Diğer malzemeleri de içerisinde koyarak iyice yoğurun.
- 20 dakika dinlendirmeye bırakın.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölün.
- Parçaları bir rendeyi yağlayıp üzerine bastırın ve yuvarlak şeklinde açın.
- İçine dövülmüş cevizleri koyun.
- Kenarlarından kapatıp rendenin üzerinden alın.
- Şekil alan parçaları tepsiye dizin.
- 180 derecede açtığınız fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak kalburabastının üzerine soğuk şerbeti dökün.
- Üzerine süs için fıstık tozu dökebilirsiniz.
Görüntüsü güzel olmuş kalburabastı tatlısının ama tükettim mi daha önce anımsayamadım elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Sil