29 Mart 2019 Cuma

Kalburabastı

Kalburabastı

Malzemeler
  • 100 Gram Tereyağı (Oda Sıcaklığında Bekletilmiş)
  • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
  • Bir Tatlı Kaşığı Yoğurt
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı İrmik
  • 1,5 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi
İçi için;
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi  
Şerbeti için;
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
  • Toz Fıstık
  • Fındık




Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Derin ve büyük bir kaba unu koyun.
  • Tereyağını azar azar ilave ederek yoğurun. 
  • Diğer malzemeleri de içerisinde koyarak iyice yoğurun. 
  • 20 dakika dinlendirmeye bırakın. 
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. 
  • Parçaları bir rendeyi yağlayıp üzerine bastırın ve yuvarlak şeklinde açın.
  • İçine dövülmüş cevizleri koyun.
  • Kenarlarından kapatıp rendenin üzerinden alın.
  • Şekil alan parçaları tepsiye dizin. 
  • 180 derecede açtığınız fırında 20 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak kalburabastının üzerine soğuk şerbeti dökün.
  • Üzerine süs için fıstık tozu dökebilirsiniz.
                                         Afiyet Olsun

2 yorum:

  1. Görüntüsü güzel olmuş kalburabastı tatlısının ama tükettim mi daha önce anımsayamadım elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.