Malzemeler
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Su Bardağı Şeker
- 3 Yumurta
- 1 Su Bardağı Galeta unu
- 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Yarım Çay Kaşığı Tarçın
Üzeri İçin
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Paket Krem Şanti
Şerbeti İçin
- 2 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
- 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
- Bir kaba süt ve krem şantiyi koyup iyice çırpın.
- Hazırlanan krem şantiyi buzdolabında bekletin.
- Bir kaba yumurta ve şekeri koyup iyice çırpın.
- Üzerine sıvıyağı, dövülmüş cevizi, hindistan cevizini ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Sonra kaba kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- En son kaba galeta ununu ekleyip karıştırın.
- Bir borcamı yağlayın.
- Oluşan karışımı yağlanmış tepsiye döküp güzelce yayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- İlk sıcaklığı geçen yunan tatlısını dilimleyin.
- Üzerine oda soğuk şerbeti dökün.
- Yunan tatlısının şerbetini çekmesi için 30 dakika bekleyin.
- Şerbetini çeken yunan tatlısının üzerine soğuyan krem şantiyi sürün.
- Üzerine krem şanti sürülen tatlıyı 4 saat buzdolabında dinlendirin.
- Dilimlenen tatlının üzerine toz fıstık ve fındık koyarak servis yapabilirsiniz.
Yunan tatlısı ilk defa gördüm tarif için teşekkürler
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Yusuf Bey :)
Silyunan tatlısı tarifiniz başarılı.Mutlaka denemek istiyorum
YanıtlaSilTeşekkür Ederim. Denedikten sonra resmini paylaşırsanız sevinirim
SilYunan tatlısını ilk kez duyuyorum güzele benziyor denemek lazım
YanıtlaSilTadı güzel oluyor.Eğer denerseniz resmini paylaşırsanız sevinirim
SilYunan tatlısı çok güzele benziyor tarif için çok teşekkürler ellerinize sağlık
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim :)
Sil