7 Kasım 2018 Çarşamba

Mandalinalı Muhallebi

Mandalinalı muhallebi

Malzemeler
  • 4 Adet Mandalina
  • 4 Yumurta
  • 100 Gr Toz Şeker
  • 2 Çorba Kaşığı Un
  • 2,5 Su Bardağı Süt




Hazırlanışı
  • Mandalinaları soyun.
  • Soyulan mandalinaların kabuklarını rendeleyin.
  • Bir tencerede rendelenmiş mandalina kabuklarını ve sütü koyup kaynatın.
  • Soyulan mandalinaların suyunu sıkıp , süzgeçten geçirin.
  • Bir kaba şeker ve yumurta sarılarını koyup iyice çırpın.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş kaba ekleyin.
  • Süt tenceresini içi su dolu bir başka tencereye oturtun.
  • Süt tenceresine yavaş yavaş unlu karışımı döküp karıştırın.
  • Tencereyi kaynatmadan ateşten indirin.
  • Tencereye ılınınca mandalina suyunu ekleyin.
  • Hızlı bir şekilde karıştırın.
  • Karıştırılan muhallebiyi servis kaselerine dökün.
  • Servis kaselerindeki muhallebinin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi servis edebilirsiniz
                                        Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.