8 Kasım 2018 Perşembe

Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı

Malzemeler

  • Yarım Kilo Un
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Şeker
  • Yarım Çay Kaşığı Tuz 
  • 1 Paket Kuru Maya
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ
Şerbeti için;
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için;
  • Toz Fıstık




Yapılışı
  • 2 su bardağı şekeri ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir kapta su ve mayayı karıştırın.
  • Üzerine şeker ve tuzu ekleyip güzelce çırpın.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
  • Bir tencereye sıvıyağını koyup altını yakın.
  • Kızgın yağın içine yuvarladığınız hamurları atın.
  • Her yeri kızaran lokma tatlısını yağdan alıp hemen soğuk şerbet tenceresinin içine atın.
  • Lokma tatlısını 5 dakika şerbet tenceresinde bekletip servis tabağına alın.
  • Servis tabağına alınan lokma tatlısının üzerini toz fıstıkla  süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Püf Noktası: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, yoksa lokma tatlısının içi iyi kızarmaz.                                       
                                        Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.