- Yarım Paket Margarin
- 1 Yumurta
- 3 Su Bardağı Un
- 1,5 Çay Bardağı Şeker
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
İçi için
- 1 Yemek Kaşığı Fındık Ezmesi
- 1 Yemek Kaşığı Çekilmiş Antep Fıstığı
Üzeri için
- Antep Fıstığı Parçaları
Yapılışı
- Bir kaba şeker, yumurta, margarin ve vanilyayı koyup iyice çırpın.
- Üzerine yoğurdu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyip yoğurun.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Bir kapta fındık ezmesi ve çekilmiş antep fıstığını iyice karıştırın.
- Hamuru merdane yardımıyla açın.
- Açılan hamurun içine fındık ezmesi ve çekilmiş fıstık karışımını koyun.
- İç harcı koyulan hamuru rulo şeklinde sarın
- Rulo şeklinde sarılan hamuru buzdolabında 3 saat dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen rulo şeklindeki hamuru dilimleyin.
- Dilimlenen hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
- Hamurların üzerine antep fıstık parçalarını koyun.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirin.
- Pişen bisküvileri soğuması için serin bir yere bırakın.
Afiyet Olsun
harika görünüyor. Kurabiyelerle aram iyidir özellikle portakallı kurabiye favorim. Antep fıstıklı kurabiye ilk defa duydum yapmayı deneyeceğim
YanıtlaSilTeşekkür Ederim Emre Bey :) Denedikten sonra resim atarsanız sevinirim.
SilAntep fıstıklı kurabiyeler harika görünüyor . Antep fıstığini tüm tatlılara çok yakistiriyorum
YanıtlaSilEvet Seda Hanım size katılıyorum ceviz ve fındığa göre daha güzel oluyor
Sil