16 Kasım 2018 Cuma

Zeytinli Açma


Zeytinli Açma

Malzemeler
  • 6 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Paket Yaş Maya
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz (Zeytinin Tuzuna Göre Ayarlayın)
  • 100 Gr Tereyağı
  • Siyah Zeytin Ezmesi

Üzeri İçin
  • 1 Yumurtanın Sarısı
  • Çörek Otu
  • Susam



Hazırlanışı 
  • Derince bir kap alın. 
  • İçine şeker, tuz ve un ilave edin. 
  • Malzemelerin ortasını havuz biçiminde açın.
  • Ortaya açılan havuza sıvıyağ, su, süt ve mayayı ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Yoğrulan hamurun üzerini nemli bir bezle örtün.
  • 45 Dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • El ayası büyüklüğünde yuvarlak şekilde açın.
  • Aralarına tereyağı ve zeytin ezmesi sürün.
  • Hamurlar üç kat olacak şekilde üst üste koyun.
  • Üst üste konulan hamurları rulo şekline getirin.
  • Hamuru simit yapar gibi döndürülerek iki ucundan birleştirin. 
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Tepsi mayası için 20 dakika bekleyin.
  • Dinlenmeden sonra yumurta sarısını fırça yardımıyla üzerlerine sürün. 
  • En sonda üzerlerine susam ve çörek otunu koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
                       Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.