- 5 Adet Yufka
- 1,5 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Sıvıyağ
- 1 Adet Sade Maden Suyu
- 1 Yumurta Sarısı
İçi İçin
- Yarım Kilo Pırasa
- 2 Adet Soğan
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 100 Gr Kıyma
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Hazırlanışı
- İç harcını hazırlamak için;Pırasaları yıkayıp küçük küçük doğrayın.
- Soğanı soyup ince ince doğrayın.
- Bir tavaya sıvıyağını koyup altını yakın.
- Doğranmış soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pembeleşen soğanın üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kıyma kavrulduktan sonra üzerine doğranan pırasaları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pırasaların pişmesine yakın tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin.
- Pırasalar pişince tavayı ocaktan alın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Düz bir zemine yufkaları serin.
- Yufkaların üzerine fırça yardımıyla soda, sıvıyağ ve süt sürün.
- Yufkaları ortadan ikiye katlayın.
- Katlanan yufkaların üzerine yine fırça yardımıyla soda, sıvıyağ ve süt sürün.
- Yufkaların uzun kısmına şerit halinde harçtan dökün.
- Harç dökülen yufkaları rulo şeklinde sarın.
- Rulo şeklinde sarılan yufkaları 4 eşit parçaya bölün.
- 4 eş parçaya bölünen yufkaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın.
- Bütün parçaların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 35-40 dakika pişirin.
- Pişen börekleri sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Pırasalı kıymalı börek hem yapımı kolay hem de değişik. Teşekkürler tarif için.
YanıtlaSilYorumunuz İçin Ben Teşekkür Ederim Gülhan Hanım :)
Sil