22 Kasım 2018 Perşembe

Portakal Peltesi

Portakal Peltesi

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Taze Sıkılmış Portakal Suyu
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • Portakal Kabuğu Rendesi (Aroma Versin Diye)
Üzeri için
  • Ceviz
  • Nar Taneleri



Yapılışı
  • Bir tencereye portakal suyu, şeker, nişasta ve portakal kabuğu rendesini koyup çırpın.
  • İyice çırptıktan sonra tencereyi ocağa alın.
  • Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayınca ocağın altını kapatın.
  • Tenceredeki karışımı servis kaplarına boşaltın.
  • Servis kaplarındaki karışımın soğuması için 2 saat buzdolabına koyun.
  • Buzdolabından çıkarttıktan sonra üzerine ceviz ve nar taneleri koyarak servis yapabilirsiniz. 
                                                Afiyet Olsun

    0 yorum:

    Yorum yaparken;
    1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
    2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
    3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
    4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.