17 Kasım 2018 Cumartesi

Uludağ Pastası

Uludağ Pastası

Malzemeler 
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Bardağı Nişasta
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Keki Islatmak İçin
  • 2 Su Bardağı Süt
Üzeri İçin
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Su Bardağı Süt
  • Kremalize Şeker Parçaları



Yapılışı
  • Bir kaba krem şanti ve sütü koyup mikserle çırpın.
  • Oluşan krem şantiyi soğuması için 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Bir kaba şeker, vanilya ve yumurtaları koyup köpürene dek çırpın.
  • Üzerine sıvıyağı ve sütü koyup çırpmaya devam edin.
  • Daha sonra kaba un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
  • Bir kalıbı margarinle yağlayın.
  • Oluşan karışımı yağlanmış kalıba dökün.
  • Kalıbı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekin üzerine keki ıslatmak için sütü dökün.
  • Kekin sütü çekmesi için 15 dakika bekleyin.
  • Sütünü çeken keki ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
  • Üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz krem şantiyi yayın.
  • Üzerine krem şanti dökülen keki buzdolabında 2 saat soğumaya bırakın.
                                       Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.