2 Ekim 2018 Salı

Tuzlu Biskuvi

Tuzlu Bisküvi


Malzemeler
  • 5 Fincan Un
  • 0,5 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Fincan Su
  • 3 Yumurtanın Sarısı
  • 1 Çorba Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
  • Susam
  • Çörekotu
Hazırlanışı
  • Un tezgaha dökülür.
  • Ortası çukurlaştırılır ve ufak parçalara bölünmüş tereyağı, yumurtanın sarısı ve tuz dökülüp iyici karıştırılarak hamur hazırlanır.
  • Hamur yuvarlanıp üstü nemli bezle örtülür.
  • Güneş görmeyen bir yerde 3 saat dinlenmeye bırakılır.
  • 3 saat sonra hamur 30 eşit parçaya bölünür.
  • Her parça hamur uzunca bir bisküvi biçimine getirilir ve kıvrılır.
  • Bisküviler ıslak bir tepsiye oturtulduktan sonra bunların üzerine yarım kaşık tuzla çırpılmış iki yumurta sarısı sürülür.
  • Tepsi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar beklenir.
  • Nar gibi kızaran bisküviler soğuması için serin bir yere bırakılır.
  • Son olarak servis tabağına yerleştirilip servis yapılır.
                                        Afiyet olsun...

0 yorum: