19 Ocak 2019 Cumartesi

Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı

Malzemeler 
Keki İçin 
  • 3 Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Galeta Unu
  • 10 Adet Ceviz
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Kreması İçin
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Su Bardağı Nişasta
  • 1 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Paket Krem Şanti
  • 1 Paket Vanilya
Şerbeti İçin
  • 2 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Toz Şeker
  • 2 Damla Limon Suyu
Üzeri İçin
  • Antep Fıstığı



Yapılışı
  • Şerbeti hazırlamak için; 2 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Keki hazırlamak için; Bir kapta cevizi dövün.
  • Bir kapta yumurta ile şekeri çırpın.
  • Daha sonra kaba sıvı yağını, hindistan cevizini, kabartma tozunu ve dövülmüş cevizi ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar galeta ununu ekleyip güzelce karıştırın.
  • Bir borcamı yağlayın.
  • Hazırladığımız karışımı borcama dökün.
  • Borcamı önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.
  • Kek pişince soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün.
  • Kremasını hazırlamak için; Bir tencereye sütü, şekeri ve nişastayı alıp iyice çırpın. 
  • Tencereyi ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ilave edin.
  • Tencereyi koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen tencerenin içine toz krem şantiyi ekleyip 5 dakika mikserle çırpın.
  • Hazırlanan kremayı şerbet dökülmüş olan kekin üzerine dökün.
  • Hazırlamış olduğunuz kıbrıs tatlısını 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Üzerini antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
                                       Afiyet Olsun

2 yorum: