Malzemeler
- 250 Gr Margarin
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 4,5 Su Bardağı Un
- 4 Çorba Kaşığı İrmik
- 2 Yumurta
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
- 4 Su Bardağı Toz Şeker
- 4 Su Bardağı Su
- Yarım Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
- Hindistan Cevizi
- Toz Fıstık
- 1 Yumurta Sarısı
Yapılışı
- Bir kapta pudra şekeri ile margarini karıştırın.
- Üzerine yumurtaları kırın.
- Daha sonra kaba irmik, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
- Sonra kaba azar azar un ekleyin.
- Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Koparılan parçaları avuç içine alıp yassılaştırın.
- Yassılaşan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
- Hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Şerbeti için ; 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Nar gibi kızaran şekerparenin soğuması için 5 dakika bekleyin.
- Şekerpareler 5 dakika soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbeti dökün.
- Tatlımızın üzerine toz fıstık ve hindistan cevizi dökün.
- Tatlımızın üzerini bir tepsiyle kapatın.
- Tatlımız şerbetini emdikten sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun
Şekerpareyi çok severim. Kendim hiç yapmamıştım. Tarif için teşekkürler
YanıtlaSilBasit olduğunu biliyordum ama bu kadar değil. Paylaştığınız için teşekkürler :))
YanıtlaSilbayılırım olsa da yesek ya da yapsam da yesek...teşekkürler..sevgiler canım....
YanıtlaSilKolay ve güzel bir tatlı ara ara tüketirim teşekkürler tarif için
YanıtlaSilBen teşekkür ederim :)
Sil