15 Mayıs 2019 Çarşamba

Şekerpare

Şekerpare

Malzemeler
  • 250 Gr Margarin
  • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
  • 4,5 Su Bardağı Un
  • 4 Çorba Kaşığı İrmik
  • 2 Yumurta
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Kabartma Tozu
Şerbeti için
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 4 Su Bardağı Su
  • Yarım Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için
  • Hindistan Cevizi
  • Toz Fıstık
  • 1 Yumurta Sarısı



Yapılışı
  • Bir kapta pudra şekeri ile margarini karıştırın.
  • Üzerine yumurtaları kırın.
  • Daha sonra kaba irmik, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.
  • Sonra kaba azar azar un ekleyin.
  • Güzelce yoğrularak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Koparılan parçaları avuç içine alıp yassılaştırın.
  • Yassılaşan hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Hamurların üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. 
  • Şerbeti için ; 4 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Nar gibi kızaran şekerparenin soğuması için 5 dakika bekleyin.
  • Şekerpareler 5 dakika soğuduktan sonra üzerine sıcak şerbeti dökün.
  • Tatlımızın üzerine toz fıstık ve hindistan cevizi dökün.
  • Tatlımızın üzerini bir tepsiyle kapatın.
  • Tatlımız şerbetini emdikten sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun
                              

8 yorum:

  1. Şekerpareyi çok severim. Kendim hiç yapmamıştım. Tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Basit olduğunu biliyordum ama bu kadar değil. Paylaştığınız için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  3. bayılırım olsa da yesek ya da yapsam da yesek...teşekkürler..sevgiler canım....

    YanıtlaSil
  4. Kolay ve güzel bir tatlı ara ara tüketirim teşekkürler tarif için

    YanıtlaSil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.