26 Mart 2019 Salı

Havuç Topları

Havuç Topları

Malzemeler
  • 1 Tatlı Kaşığı Margarin
  • 4 Adet Havuç
  • 1 Paket Petibör Bisküvi
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Çay Kaşığı Tarçın
  • 15 Adet Fındık
Üzeri İçin
  • Hindistan Cevizi





Yapılışı
  • Havuçları rendeleyin.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Üzerine rendelenen havuçları ve şekeri ekleyin.
  • Havuçlar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Petibör bisküvileri iyice ufalayın.
  • Fındıkları robottan çekin.
  • Ufalanan petibör bisküvileri, tarçını ve çekilen fındıkları havuç tavasına ekleyin.
  • Karşımı 5 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın.
  • Hazırladığımız karışımı ılımaya bırakın.
  • Karışım ılındıktan sonra misket büyüklüğünde toplar yapın.
  • Yapılan topları hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin.
Afiyet Olsun

4 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyorlar tarif için teşekkürler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Havuç topları tatlısı hem pratik hem de hafif bir tatlı.Bu nedenlerle favorımızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size katılıyorum gerçekten yapımı kolay bir atıştırmalık

      Sil

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.