Malzemeler
- 1 Tatlı Kaşığı Margarin
- 4 Adet Havuç
- 1 Paket Petibör Bisküvi
- 2 Yemek Kaşığı Şeker
- 1 Çay Kaşığı Tarçın
- 15 Adet Fındık
Üzeri İçin
- Hindistan Cevizi
Yapılışı
- Havuçları rendeleyin.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Üzerine rendelenen havuçları ve şekeri ekleyin.
- Havuçlar suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Petibör bisküvileri iyice ufalayın.
- Fındıkları robottan çekin.
- Ufalanan petibör bisküvileri, tarçını ve çekilen fındıkları havuç tavasına ekleyin.
- Karşımı 5 dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Hazırladığımız karışımı ılımaya bırakın.
- Karışım ılındıktan sonra misket büyüklüğünde toplar yapın.
- Yapılan topları hindistan cevizine batırıp servis tabağına dizin.
Afiyet Olsun
Çok lezzetli görünüyorlar tarif için teşekkürler ellerinize sağlık
YanıtlaSilYorumunuz için ben teşekkür ederim :)
SilHavuç topları tatlısı hem pratik hem de hafif bir tatlı.Bu nedenlerle favorımızdır.
YanıtlaSilSize katılıyorum gerçekten yapımı kolay bir atıştırmalık
SilHavuç topları harika görünüyor bu muhteşem tarifi kısa zamanda deneyeceğim teşekkürler dev yemek evi
YanıtlaSilBen teşekkür ederim :)
SilSanırım eskisi kadar zaman ayıramıyorsunuz pek göremiyoruz çünkü güzel tarifiniz için teşekkürler.
YanıtlaSil