4 Ekim 2018 Perşembe

Un Helvası

Un Helvası

Malzemeler
  • 250 Gr Tereyağı
  • 2 Su Bardağı Un
Şerbeti için
  • 2 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Su
Yapılışı
  • Helvamızın şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın.
  • Daha sonra yeni bir tencere alın ve tereyağını eritin.
  • Üzerine unu ekleyin.
  • Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin. 
  • Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün.
  • Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.
✩✩✩ PÜF NOKTASI : Şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmasını önlemek için hızlıca karıştırılması gereklidir.
  • Şerbeti çekince helvayı ocaktan alın.
  • Üzerine ceviz, fındık veya fıstık dökerek servis yapabilirsiniz.
                               Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum yaparken;
1. Yaptığınız yorumun, mutlaka yazımla alakalı olmasına özen gösteriniz.
2. Yorumlarınızda yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışınız.
3. Tarif göndermek için Tarif formu sayfasını kullanınız.
4. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için iletişim sayfasını kullanınız.