Malzemeler
- 250 Gr Tereyağı
- 2 Su Bardağı Un
- 2 Su Bardağı Şeker
- 2 Su Bardağı Su
Yapılışı
- Helvamızın şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Daha sonra yeni bir tencere alın ve tereyağını eritin.
- Üzerine unu ekleyin.
- Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin.
- Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün.
- Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.
- Şerbeti çekince helvayı ocaktan alın.
- Üzerine ceviz, fındık veya fıstık dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
en çok sevdiğim helva dır un helvası bir de bu tarif kaç kişilik oluyor gerçi ben 2-3 kişinin hakkını yiyebilirim ama en azından bilgi sahibi olmak gerek ona göre yapalım teşekkürler bu güzel un helvası tarifiniz için
YanıtlaSil4-6 Kişi yiyebilir. Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :)
Sil