Malzemeler
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Yarım Su Bardağı Su
- Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
- 200 Gram Kıyma
- 1 Adet Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- Yarım Çay Kaşığı Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yarım Demet Maydanoz
- 1,5 Su Bardağı Sıvıyağ
Hazırlanışı
- Çiğ börek hamurunu hazırlamak için; Bir kaba unu, suyu ve tuzu koyup karıştırın.
- Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 25-30 dakika kadar oda ısısında dinlenmeye bırakın.
- Maydanozları ince ince kıyın.
- Soğanı soyup rendeleyin.
- Çiğ böreklerin iç harcı için;Bir tencerede rendelemiş soğanı ve sarımsağı kızartın.
- Üzerine kıymayı ekleyip karıştırın.
- En son tavaya kıyılmış maydanoz, pulbiber, tuz ve karabiberi koyup karıştırın.
- Oda sıcaklığında dinlenen hamuru eşit bezelere ayırın.
- Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla açın.
- Kıymalı harçtan aldığınız bir parçayı hamurların yarısına yayın.
- Diğer kısımları, içli kısımların üzerine kapatarak "D" şeklinde börekler hazırlayın.
- Böreklerin kenar kısımlarını elinizle hafifçe bastırın.
- Aynı işlemi tüm hamur bezelerine uygulayın.
- Bir tavada sıvı yağı kızdırın.
- Hazırladığınız şam böreklerini, kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kısa sürede pişirin.
- Bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Her yörede ismi farklı olsa da büyük farklar olmadan yapılan börekler bizler adı başka o yörelerde başka ama görüntü güzel bu soğuk havada da güzel gider gibi şam böreği tarifiniz için teşekkür ederiz.
YanıtlaSilAynen Türkiye'nin her yerinde güzel hamur işi tariflerimiz var. Güzel yorumunuz için teşekkür ediyorum :)
Sil